Lateien

Lateien vervangen

Als u te maken heeft met kapotte lateien en/of gescheurde rollagen, is het raadzaam om deze te vervangen. Wacht u te lang, dan kan het zo zijn dat de schade steeds erger wordt.

Wij hebben de juiste kennis en materialen om dit probleem professioneel te op te lossen.
Soorten gevelrenovatie / lateien vervangen zijn:

Stenen vervangen

Zit er een scheur in uw gevel of brokkelen er stukken van uw stenen in de gevel af? Dan is het van belang om uw stenen te vervangen om verdere schade te voorkomen. 

 

Door scheuren in uw gevel is uw huis niet meer beschermd tegen de regen. Daarnaast kunnen de scheuren tijdens de vorstperiode groter worden doordat het vocht in de scheuren vastvriest en uitzet. 

 

Ook kan de gevel gaan verzakken door de scheuren. 

 

Dus wacht niet te lang met gevelrenovatie om verdere schade te voorkomen.

 

Lateien plaatsen in een dragende binnenmuur?

Informeer bij Metselherstel.nl naar de mogelijkheden. Een nieuwe latei plaatsen in een bestaande situatie is geen probleem. Van te voren bekijken we de situatie zodat we een gedegen plan van aanpak kunnen opstellen.

 

Voegwerk vervangen

Zitten er stenen los in uw gevel of scheuren in het voegwerk? Wacht dan niet te lang met het vervangen. 

 

Hierdoor kan er schade ontstaan aan uw gevel, maar ook binnenshuis, denk aan lekkage plekken of schimmel in uw huis. 

 

Dit wilt u natuurlijk voorkomen. 

 

Laat daarom bij de eerste tekenen van scheurvorming in uw voegen of bij losse stenen uw gevel renoveren.

Dorpel / latei vervangen

Heeft u scheuren of barsten in uw dorpel of latei? Het is noodzakelijk deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Als u hier te lang mee wacht, is verzakking van uw gevel mogelijk. 

 

Dan bent u nog verder van huis. Daarnaast kan het vochtproblemen veroorzaken waardoor de warme lucht naar buiten ontsnapt. 

 

Wanneer hier sprake van is bent u in de koude wintermaanden voor niks aan het stoken. 

 

Dus al ziet u maar iets kleins aan uw gevel, laat meteen gevelrenovatie uitvoeren om zo erger te voorkomen.

Impregneren

Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel gespoten, waardoor de gevel beschermd is tegen schimmelvorming en vocht- en vorstschade. 

 

Daarnaast is de gevel ook nog eens brandwerend. Na gevelrenovatie is het aan u om te beslissen om uw gevel meteen te laten impregneren. Dit is de uitgelezen kans, omdat uw gevel schoon en gerenoveerd is. Laat u het op een ander moment impregneren, dan moet u eerst weer uw gevel laten reinigen. 

 

Daarnaast is het eventueel mogelijk om een korting te regelen als u meerdere klussen door één specialist laat uitvoeren.

 

Kosten van lateien vervangen

Wacht niet te lang met reparatie en vervanging van uw latei. Het is raadzaam hiervoor een specialist in te schakelen. Daardoor weet u zeker dat de werkzaamheden op de goede wijze worden toegepast en dat het metselwerk vakkundig is aangebracht.

Wij komen graag met u in contact om de situatie te bespreken.

Direct offerte aanvragen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Metselherstel.nl heeft brede ervaring en komt graag ter plaatse de situatie bekijken en beoordelen. Zo heeft u een offerte op maat!

Goed onderhoud is het behoud

Stel je vraag!